Pentua ensimmäistä kertaa katsomaan tullessanne pentujen ollessa n.3-4 viikkoisia, saatte mukaanne pentukansion. Missä kerrotaan ruokinnasta, koulutuksesta ja monista asioista mitä pennun elämän ympärillä on. Tällöin teillä on hyvää aikaa tutustua mitä elämä pennun /noutajan kanssa tulee olemaan.

Mukaan pentusi saa noutajataluttimen, pentudamin(noutoesine) ja pillin, sekä ruokaa alkutaipaleelle. Liitän myös pennun ostajat jäseniksi Labradorikerhoon  josta tulee lehdet ensimmäisen vuoden.  Suosittelen liittymistä Suomen Noutajakoirajärjestöön, jonka mukana tulee jäsenyys paikalliseen noutajakoirajärjestöön. Paikalliselta Noutajakoirajärjestöltä tulee myös jonkinlainen info lehtinen mitä, missä ja milloin tapahtuu, joten teidän on helppo lähteä pentunne kanssa jo heti rokotusten oltua kunnossa koulutus kentälle oppia hakemaan.

Pentusi vanhemmat on kuvattu (lonkat ja kyynärpäät), sekä silmätarkastettu ja ok, mutta silti haluan että jokainen pennun ostaja kuvaa oman pentunsa lonkat ja kyynärpäät ja tutkituttaa silmät, kun alaikäraja eli yksi vuosi täyttyy, eli vuoden ikäisenä annettavien uusinta rokotusten yhteydessä, näistä tuloksista on hyötyä niin teille itselle kuin kasvattajalle että rodulle.

Suosittelen vakuutuksen ottamista pennulle (myös eläinlääkäri kulujen osalta) ainakin ensimmäiseksi vuodeksi, jolloin on suurin riski sairastua johonkin kasvuun liittyviin ongelmaan. Pentusi luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisenä eläinlääkärin tarkastamana (josta selviää pennun sen hetkinen terveydentila) ja sirutettuina, sekä useaan kertaan madotettuna, rekisteröitynä kennelliittoon ja kauppa tehdään kennelliiton kauppakirjalla.

 Todella mukavaa olisi, jos innostuisitte touhuamaan pennun kanssa jotain esim. noutaharjoituksia tai jäljestämistä, sillä aktiivinen pentu kaipaa jotain tekemistä.